NOADIS

FileTime X

FileTime X voor RagTime - FileMaker verbinding

RagTime FileTime X is een RagTime uitbreiding, die onder Mac OS X een verbinding maakt tussen RagTime documenten en FileMaker Pro databases. De inhoud van FileMaker Pro databases kan in spreadsheets, tekeningen of vloeiende tekst gebruikt worden, zonder dat u kennis hoeft te hebben van databases of van programmeren. Door RagTime FileTime X wordt FileMaker een RagTime database-module. Dit product is alleen geschikt voor Mac OS X (macOS).

Om deze uitbreiding te gebruiken heeft u RagTime 6.6 of 7 nodig en een exemplaar van FileMaker van FileMaker Inc. als server of een versie op uw eigen Mac.

Om gegevens uit een FileMaker database te kunnen gebruiken moet u een verbinding leggen naar FileMaker door een database in de inventaris van een RagTime-bestand te slepen of door een FileTime-component aan te maken als inhoud-type voor een container in uw bestand.

Hierna zit er een nieuwe component in uw inventaris. Als u op de driehoek links van de naam klikt kunt u alle velden in de database zien. Deze kunnen dan in uw lay-outs gesleept worden of in een spreadsheet- of tekstcomponent.

Nadat u een veld in een lay-out gesleept heeft kunt u erin klikken en de gereedschapsbalk of het FileTime-menu gebruiken om door de database te navigeren.

Na een verbinding met een database tot stand gebracht te hebben kunt u ook één van de 15 FileTime functies in uw spreadsheet- of tekst-component gebruiken. Vergeet niet de Info-opties in het FileTime-menu te bekijken voor zaken als 'alleen lezen'-toegang tot een database of statistieken als het aantal records in de database en nog veel meer.

Systeemvereisten

Mac OS X only

RagTime 6.6 of 7 moet op de computer geïnstalleerd zijn.

FileTime X draait niet onder Windows, alleen onder Mac OS X/macOS

FileMaker

FileMaker Pro 6 tot en met 15 moet op de computer geïnstalleerd zijn.