NOADIS

Opmerkingen over de RagTime 7 bètaversie

Dit is de bètaversie van RagTime 7, die vooraf kan worden getest. In principe raden we aan om vooraf een back-up van de documenten te maken en alleen met testkopieën van RagTime-documenten te werken. Dit zorgt ervoor dat u altijd productief kunt werken met de originele documenten en de vorige versie RagTime 6.6.6.

Lees het bestand "Lees mij.pdf" na het openen van de gegevensdrager zorgvuldig door ("RagTime_7.0.1(xxxx).dmg"), aangezien er tijdens de installatie veel is veranderd.

 

Status van de producten

RagTime 7.01 – 30 dagen proberen – Getest, details worden voortdurend verbeterd

PowerFunctions – Getest

MetaFormula – Getest

Johannes – In de testfase

FileTime – Inbegrepen, niet getest

Connect Pro – Inbegrepen, niet getest, geen ODBC-installatieprogramma, geen MySQL-stuurprogramma inbegrepen


Het is niet nodig om een ​​upgrade aan te schaffen voor de nieuwe 64-bits versies van PowerFunctions, MetaFormula en Johannes. De bestaande licentiegegevens (15-cijferige code) kunnen worden gebruikt.

Upgrades naar RagTime 7 kunnen direct worden gekocht, gekochte RagTime 7-licenties draaien op RagTime 7 voor Mac en ook met RagTime 6.6.x voor Mac en Windows.Feedback over bugs met de bètaversie

Probeer in geval van problemen de fout te verkleinen in een nieuw document, zodat er idealiter een stapsgewijze beschrijving is van wanneer/hoe/waar de fout optreedt. Hierdoor kunnen we sneller reageren op feedback.

Stuur berichten over fouten a.u.b. naar: support@ragtime.de


Status: RagTime 7 (Beta Builds)

De software wordt volledig meegeleverd en is uitgebreid getest. Er zijn kleine dingen die nog verbeterd zullen worden. Er zijn plannen om meerdere toekomstige bètaversies uit te brengen.

De volgende dingen werken nog niet:

• "AutoText" werkt niet"

• Diapresentatie" werkt niet

• AppleScript-functies ingebed in RagTime (menu "Extra's -> AppleScript") werken nog niet, we zijn ze nog aan het ontwikkelen.

Externe Apple-scripts via de Apple Script Editor werken echter wel.


*** Vraag en antwoord ***

 

Is RagTime 7 Apple Silicon (M1) compatibel?

Ja, RagTime draait nativ op Apple Silicon Macs.


Is RagTime 7 compatibel met macOS 13 Ventura?

We hebben macOS Ventura al kort geprobeerd met RagTime 7. Een eerste test toont aan dat RagTime 7 ook onder macOS Ventura draait, die beide natuurlijk nog bèta zijn. Allemaal veelbelovend, blijf ons volgen.


Wanneer komt de definitieve versie van RagTime 7 uit?

Er is geen vaste einddatum, er wordt aan gewerkt.

 

Op welk macOS draait RagTime 7?

macOS 10.12 (Sierra), macOS 10.13 (High Sierra), macOS 10.14 (Mojave), macOS 10.15 (Catalina), macOS 11 (Big Sur), macOS 12 (Monterey)

 

Kan ik volledig werken met de bèta?

De bèta is om te proberen, na een succesvolle test moet iedereen voor zichzelf beslissen. Onze aanbeveling: als je problemen hebt, zou je nog steeds met RagTime 6.6 op de oude systemen moeten kunnen werken.

 

Zijn RagTime 7-documenten compatibel met RagTime 6.x?

Ja, alle eerdere documenten uit eerdere RagTime-versies kunnen worden geopend. Het RagTime 7-documentformaat is compatibel met RagTime 6.6.

 

Waarom duurde de 64-bits ondersteuning zo lang?

Niet alleen zijn we overgestapt op 64-bit, we hebben ook alle Apple interfaces (API's) aangepast aan de nieuwste interfaces. Vrijwel de hele substructuur is veranderd (menu's, vensters, afdrukken, dialoogvensters, toegang tot bestanden, AppleScript, kopiëren/plakken, slepen en neerzetten, processor met M1 ...). Dit vergde vele jaren ontwikkeltijd.

 

Zal het compatibel zijn met de volgende update van het Apple-besturingssysteem?

We gaan ervan uit dat toekomstige besturingssystemen compatibel zullen zijn met RagTime 7. Uitgebreide wijzigingen/conversies zijn niet te verwachten, alles zit al in RagTime 7.

 

Kan ik slechts één werkstation upgraden naar RagTime 7?

Ja, gemengde werking van RagTime 6.6 en 7 is mogelijk. We raden echter aan om een ​​upgrade aan te schaffen voor alle bestaande RagTime 6-licenties naar RagTime 7 - er is een introductieaanbieding, goedkoper zal het niet worden.

 

Komt RagTime 7 ook beschikbaar voor Windows?

Ja, er komt ook een 64-bit bèta-applicatie voor Windows, dit zit in de pijplijn. Momenteel heeft echter de release voor het Mac-platform prioriteit.

 

Is er een „Grace Period“ (gratis updates)?

Nee, er is een zeer gunstig kennismakingsaanbod voor alle RagTime 6.6 klanten, evenals voor RagTime 6.0/6.5 klanten. Details vindt u in de prijslijst.

 

Wat als de proefperiode van 30 dagen verstreken is?

Met een betaalde RagTime 7 upgrade kun je onbeperkt werken. Neem voor specifieke testen/vragen contact op met onze support.

 

Is de RagTime-code ondertekend door Apple?

Ja, RagTime is ondertekend. De Mac onthoudt ook de instellingen van de firewall. Het kan voorkomen dat individuele bètaversies vanwege tijdgebrek niet worden ondertekend. De eerste bèta is ondertekend, de definitieve versie ook.

 

Wordt RagTime 6.6 nog steeds ondersteund?

Ja. RagTime 6.6 is de huidige versie en wordt volledig ondersteund onder Mac en Windows.

 

Kan ik een RagTime 7 licentie gebruiken met RagTime 6.6?

Ja, RagTime 7 licenties kunnen ook gebruikt worden met RagTime 6.6. Dit betekent dat klanten die het RagTime 7-product of -upgrade kopen, deze licentie nu kunnen gebruiken met zowel RagTime 6.6 als RagTime 7.

 

Is de werking van de software veranderd?

Nee. De werking is niet veranderd en is volledig identiek aan de vorige versie, dus alles kan zoals gewoonlijk worden gebruikt.